Fredrikstad

Vår meny

lunsj

Serveres frem til kl. 15.00

OMELETT MED OST OG SKINKE 214,-
Servert i panne med salat, brød og smør. E, M, Se, H

KARBONADESMØRBRØD 214,-
Stekt egg, karamellisert løk, salat og majones.E, H

COWBOYLUNSJ 249,-
Tomatbønner, egg, bacon, karbonade, pommes frites og salat. Serveres med brød og smør.E, M, H, BM

KYLLING OG BRIE SMØRBRØD 219,-
Salat, valnøtter, balsamico og aioli. E, M, H, V

SMØRBRØD MED HALLOUMI 214,-
Servert med avokado, salat, tomat, syltet rødløk, balsamico og aioli. E, M, H

SMØRBRØD MED AVOKADO OG FETA 214,-
Salat, aioli, avokado, fetaost, granateple og vårløk.H, E, M

SERVITØRENS FAVORITTLUNSJ 239,-
Grillet toast med Gruyére, oksekjaker, karamellisert løk og syltet løk. Servert med salat og sprø potetflak. H, Su, S, So, M

SMØRBRØD MED RIBBE 239,-
Servert med surkål, tyttebær, majones og salat. E, H

BERGMANN`S KLASSISKE JULELUNSJTALLERKEN 279,-
Ribbe, medisterkaker, medisterpølse, rørte tyttebær, poteter og julesaus. G, M, Se, S

LUNSJBURGER I CROISSANT 239,-
Dobbelsmash burger med ost, fermentert chilimajones, tomat, syltet delikatesseløk, karamelisert løk, rødløk og vårløk. E, M, H, Su

STJERNESKUDD 289,-
Dampet og paneret rødspettefillet på toast. Servert med reker, asparges og dansk remulade. H, E, F, Sk, Se, BM

Food, Table, Tableware, Recipe, Ingredient, Flower, Garnish
Leaf vegetable, Culinary arts, Food, Tableware, Ingredient, Produce, Fruit, Garnish, Dishware

nordic fushion

Alle bowls kommer med en base på kål, spinat, salat og ponzu.

KYLLING BOWL 234,-
Marinert kylling, edamamebønner, koreansk hummus, syltet delikatesseløk, avokado, wasabierter, bakt paprika og shi-me-gi sopp. Toppet med lime. H, So

FETA OG KYLLING BOWL (kan også fås i lavkarbo) 244,-
Marinert kylling, fetaost, edamamebønner, syltet delikatesseløk (byttes med rødløk i lav  karbo), avokado, kikerter, wasabierter og bakt paprika. Toppet med lime. M, H, So

VEGAN BOWL (VEGAN) 224,-
Edamamebønner, koreansk hummus, plommetomater, kikerter, syltet delikatesseløk, avokado, wasabi erter, bakt paprika og shi-me-gi sopp. Toppet med lime og vårløk. H, So

Wine glass, Food, Tableware, Table, Stemware, Ingredient, Recipe, Dishware

salater

CÆSARSALAT 249,-
Kylling, bacon og parmesan. Servert med brød og smør. E, M, Se, F, H, R, BM

SVARTKYDRET KYLLINGSALAT 239,- 
Valnøtter, bakt paprika, tørkede tomater, syltet rødløk, honning og sennepsvinaigrette.  Serveres med brød og smør.Se, H, R, BM, V

Staple food, Tableware, Ingredient, Table, Recipe, Plate, Flower, Dishware, Vase

forretter

Serveres fra kl. 15

CARPACCIO AV ANGUS 215,-
Wasabikrem, ristede pinjekjerner, parmesan og ristet panco. H, M, E, P

RØDBET OG GIN GRAVET ØRRET 189,-
Servert med gin tilsmakt sennepssaus, rugbrød og brent purre. F, Se, Rug, H, So, Su, E

RØKT HJORTETARTAR 245,-
Servert med estragonkrem, syltede rødbeter og fritert løk. Su, E

Beetroot carpaccio in Kampot

småretter

BIFFSANDWICH 289,-
Indrefilet med cheddar, majones, karamellisert løk, salat, bearnaise saus og pommes frites. M, H, R, BM, E

REKESMØRBRØD 279,-
Servert med lime, salat, dill, majones og urtedressing. Shrimps sandwich. E, M, Sk, H, BM

FRANSK LØKSUPPE 189,-
Klassisk løksuppe med parmesan gratinert toast. M, S, Su, H, R, BM

STORGATA 13’S BERØMTE CLUB SANDWICH 269,-
Kylling, bacon, tomat, aioli, avocado og salat. E, H, BM

KREMET PASTA CARBONARA 239,-
kremet pasta, parmesan og bacon. Toppes med vårløk. Serveres med brød og smør. S, M, E, H, R, BM

PASTA BOLOGNESE 234,-
Toppet med parmesan og vårløk. Serveres med brød og smør. S, M, H, R, BM

SPICY N`DUJA PASTA 🌶 259,-
Kremet N`duja pølse med soltørkede tomater, spinat, konfiterte tomater. Toppet med Gruyère og vårløk. Servert med brød og smør.

KREMET FISKESUPPE L: 199,-  / S: 289,-
Torsk, fennikel, reker og grønnsaker julienne. Serveres med brød og smør. M, S, Sk, F, H, R, BM

SCAMPI PIL PIL L: 239,- / S: 289,-
8 eller 12 marinerte scampi med fersk chili, hvitløk, vårløk og lime. Serveres med brød og smør.Sk, M, Se, H, R, BM

Leaf vegetable, Food, Tableware, Ingredient, Table, Recipe, Seafood, Dish, Cuisine
Food, Tableware, Ingredient, Recipe

hovedretter

BERGMANN`S KLASSISKE JULETALLERKEN 435,-
Ribbe, medisterkaker, medisterpølse, eple, sviske, rørte tyttebær, mandelpoteter og julesaus. H, M, Se, S

RIBBETALLERKEN 455,-
Med mandelpoteter, eple, svisker, rørte tyttebær og julesaus. H, M, Se, S

HJORTEBIFF 465,-
Med portvinsjy, rosenkål, estragonkrem, kantarell- og steinsopp duxelle og potet terrin.Su, E, M

SPRØSTEKT ANDEBRYST 455,-
kirsebærsaus, glaserte kirsebær, pastinakkpure, kantarell- og steinsopp duxelle og potet terrin. Su, M, S

PINNEKJØTT 535,-
Med vossakorv, kjøkkensjefens kålrabistappe og sjy. M

LUTEFISK 565,-
Med ertestuing, baconfett, bechamelsaus og mandelpoteter. 2 ganger servering. Tilbehør som følger med: Brunost, sirup, tørr sennep, dijonsennep, morrpølse og havsalt. F, M, Se, H

INDREFILET AV OKSE 180g 425,-
Sopp, grønnsaker, små plommetomater, bearnaise og småpoteter. E

OVNSBAKT TORSK 385,-
Pesto, wok grønnsaker, n`duja salsa og søtpotetpure. M, F, P, So

LANGTIDSBRAISERT BRISKET AV UNGFE375,-
Toppet med en solbærglace, servert pastinakkpure, brokkoli og ovnsbakte småpoteter. Su, M, Se

BIFFSNADDER 180g 399,-
Salat, paprika, løk, sopp, plommetomater, bearnaise saus og småpoteter. E, Se

EXTRA SAUS/DIP42,-

Bearnaise E

Barbeque saus So

Café de Paris F, Se, M

Chipotle majones E

Aioli E

Majones E

Natural foods, Food, Tableware, Table, Ingredient, Plant, Recipe, Cuisine, Dish
Fines herbes, Staple food, Tableware, Table, Ingredient, Window, Recipe, Bottle, Cuisine

hamburger

KLASSISK HAMBURGER 200g 243,-
Chipotledressing, salat, tomat, rødløk og ost. Se, M, E, H

BACON SUPREME BURGER 200g 253,-
Røkt baconmajones, ost, bacon, løk, salat, bananpepper, tomat og karamellisert løk. M, Se, E, H

SØT OG STERK BURGER 200g 253,-
Fermentert chilimajones, ost, karamellisert løk, syltet delikatesseløk, salat og jalapenos. (Kan også fås ekstra sterk)🌶 H, E,

TRØFFELBURGER 200g 268,-
Trøffelmajones, syltet delikatesseløk, salat og kremet soppsaus. H, E, M

HALLOUMIBURGER (VEGETAR) 242,-
Koreansk hummus, honning og sennepssaus, salat, tomat og løk.Se, M, H

EKSTRA TIL BURGEREN / Add extra
Ekstra Burger 79,-
Pommes frites 45,-
Søt potet 65,-
Bacon 25,-
Ost M 25,-

Staple food, Tableware, Bun, Ingredient, Recipe, Sandwich, Hamburger, Cuisine
Staple food, Ingredient, Recipe, Cooking

pizza

4 BLEGEN Byens favoritt L:152,- / M: 273,- / S: 356,-
Marinert biffkjøtt, skinke, salami, hakket bacon og pepperoni. Toppes med cayenne. M, H

10 VESTERØY L: 139,- / M: 257,- / S:344,-
Kjøttboller, skinke, salami, rødløk og fersk paprika. M, H

12 STJERNEN´S SLAGSKUDD L: 148,- / M: 269,- / S: 354
N`duja, salami, bakt paprika, rødløk, sitrus, gruyére med eller uten ananas. M, H

13 PEPPERONI L: 139,- / M: 257,- / S: 344,-
Pepperoni, salami og fersk paprika, med eller uten ananas.
M, H

16 FAVORITT L:148,- / M: 269,- / S:354,-
Kjøttboller, skinke, marinert biffkjøtt, salami, pepperoni, sjampinjong, med eller uten ananas. M, H

19. BARNEPIZZA L: 123,- M: 219,- S: 323,-
Ost, skinke eller pepperoni. Children’s choice: cheese, ham or pepperoni. M, H

28 FFK-PIZZAEN L: 143,- / M: 259,- / S: 349,-
Kjøttboller, marinert biffkjøtt, tomat, rødløk, fersk sjampinjong, ananas og oregano. M, H

34 BIFFSNADDER L: 148,- / M: 269,- / S: 354,-
Marinert biffkjøtt, mais, fersk paprika, sjampinjong, og rødløk. På toppen av pizzaen legger vi pommes frites og den serveres med bearnaisesaus ved siden av. E, M, H

35 VEGETAR L: 138,- / M: 246,- / S: 334,-
Smakfull med tomat, løk, oregano, brie, bakt paprika, fersk sjampinjong, purre og frisk hvitløk. Pesto på toppen. M, H, P

36 KYLLING TANDOORI L: 138,- / M: 246,- / S: 334,-
Marinert kylling, løk, mais, jalapeno og purreløk. M, H

37 Kjøkkensjefens signatur L: 148,- M: 269,- S: 354,-Kjøkkensjefens hemmelige BBQ saus, Marinert biffkjøtt, bacon, marinert kylling, rødløk, paprika, fersk sopp og purre. M, H, So

SAUS VED SIDEN AV 42,-
Tomatsaus
Pesto
Bearnaise
Rømmedressing
Dressing
E, M, P (Pesto)

Glutenfrie pizza kan fås i medium størrelse

Food, Ingredient, Tableware, Recipe, Cuisine, Dish
Food, Ingredient, Tableware, Recipe, Cuisine, Dish, Plate

Barnemeny

PØLSE 99,-
Med pommes frites. S, M, Se

BARNEPIZZA 123,-
Med skinke eller pepperoni. H, M

BARNEBURGER 129,-
Plain burger med pommes frites. H

PASTA BOLOGNESE 119,-
Serveres med brød og smør. S, H, R, BM

MEDISTERKAKER 169,-
Brunsaus, surkål og poteter. H, M, Se, S

Fast food, Baked goods, Pizza cheese, Tableware, Recipe, Ingredient, Plate

dessert

LUN EPLEKAKE 139,-
Vaniljeis, bær og krem. E, M, PN, H

KARAMELLKAKE 179,-
På kjøkkensjef Anders sin måte. M, E, PN, (Spor av gluten)

CRÈME BRÛLÉE 169,-
Servert med ferske bær og sorbet. E, M

RISKREM 159,-
Med Thoras bærcoulis. M , H

TILSLØRTE JULEPIKER 159,-
Vår «juleversjon» av en klassisk dessert. M, H

Is eller sorbet 42,-/72,-/102,-
1, 2 eller 3 kuler. Vaniljeis, jordbæris, sjokoladeis, pistasj, rabarbrasorbet og bjørnebærsorbet. E, M, PN, PS

Ice cream, Frozen dessert, Dairy product, Food, Tableware, Ingredient, Serveware, Gelato, Dishware

allergener

S – Selleri – Celery
E – Egg
F – Fisk – Fish
L – Lupin
M – Melk – Milk
Se – Sennep – Mustard
Ses – Sesam – Sesame 
Su – Sulfit 
Sk – Skalldyr – Shellfish 

So – Soya – Soy
B – Bløtdyr – Mollusks 
H – Hvete – Wheat 
BM – Byggmalt- Barley malt 
R – Rug – Rye 
V – Valnøtter – Walnuts 
P – Pinjekjerner – Pine nuts
PN – Peanøtter – Peanuts
PS – Pistasj – Pistachio

Table